• Tiarre

Bijuteriile în mediul office: 7 reguli pentru eleganță

Actualizată în: 2 Oct. 2018

Bijuteriile vorbesc despre tine mai mult decât hainele sau pantofii.

Dacă îmbrăcămintea poate fi dictată de vreme, temperatură sau profesie, bijuteriile sunt întotdeauna alegerea ta. Calitatea lor (și cantitatea!), materialul, designul bijuteriilor pe care le porți vorbesc despre tine, așa că asigură-te că le transmiți celor din jur un mesaj care te avantajează.


Regula celor 3 piese

Alege intotdeauna să porți maxim trei bijuterii, în afara ceasului și a verighetei. Poți asorta o pereche de cercei prețioși și discreți unei brățări finuțe și unui inel simplu, fără pietre masive sau decorațiuni supradimensionate.

Asigură-te că cele trei piese se completează reciproc și nu încarcă ținuta.


Strălucește After hours


Evită orice este prea strălucitor: pietrele mari, colierele groase, bijuteriile tip „bling”. Suprafețele bijuteriilor mari, cu finisaj lucios, pot reflecta supărător lumina artificială de interior, creând un efect nedorit.

Poartă bijuterii înguste, subțiri, ușoare, sau pe cele cu finisaj mat.


Patru anotimpuri

Renunță la accesoriile din plastic, sfoară, scoici sau sticlă.

Se asortează minunat cu o rochie de plajă și un cocktail pe marginea piscinei – și tocmai de aceea nu sunt potrivite pentru mediul office.

Dacă îți dorești să porți vara cu tine în orice anotimp, alege o bijuterie delicată și potrivită pentru birou din colecția Follow the Sun.


Vă rugăm, păstați liniștea!


Bijuteriile ar trebui să te pună în valoare, nu să atragă atenția prin zgomotul pe care îl fac. Cerceii cu șiraguri lungi ce produc „clinchete de zurgălai”, brățările suprapuse care zornăie atunci când scrii sau gesticulezi, sunt deranjante pentru cei din jur. Păstrează sonorul bijuteriilor tale la minim.


Alege bijuterii prețioase


Bijuteriile din materiale prețioase spun celor din jurul tău că știi în ce să investești. Pietrele prețioase, metalele nobile, bijuteriile elegante - toate acestea vor fi mereu simbolul eleganței și al rafinamentului.

Pentru o apariție rafinată, alege un inel din colecția Blue Blood. Valoros și discret, îți va conferi un aer aristocrat.


Fii originală


Când vine vorba despre bijuterii, originalitatea și designul sunt la fel de importante ca și puritatea metalului sau calitatea pietrelor.

Alege să porți bijuterii de autor, realizate manual în serie mică sau ca piese unicat. Vei purta, astfel, unul dintre cele doar câteva exemplare existente ale acelei bijuterii, promovând totodată opera unui designer.


Diamantele strălucesc noaptea


Diamantele sunt rare, strălucitoare și... scumpe. Complimentează fabulos o rochie de seară, însă, pentru o ținută de zi sau office, pot fi prea extravagante (cu excepția inelului de logodnă sau a verighetei).

Pe durata zilei poți opta pentru bijuterii decorate cu pietre albe la fel de strălucitoare, însă mai puțin opulente, precum topazul alb sau zirconul.

227 afișare0 comentariu