• Tiarre

Cum îți protejezi bijuteriile în vacanță

Pleci în vacanță, vrei să te relaxezi și să arăți fabulos pe plajă sau la piscină, iar bijuteriile nu pot lipsi dintr-un look de vară. Cu toate acestea, călătoria și vacanța pot lăsa urme nedorite asupra bijuteriilor tale – apa, soarele, nisipul, transportul, cosmeticele de plajă, toate pot degrada metalul și pietrele bijuteriilor. Câteva măsuri simple de prevedere îți pot asigura o vacanță relaxantă și bijuterii strălucitoare.


În timpul călătoriei

· Atunci cand călătorești cu avionul, păstrează bijuteriile în poșetă sau bagajul de mână – bagajul de cală poate fi rătăcit cu ușurință. Pentru a le feri de șocuri și zgârieturi în timpul transportului, investește într-o cutie de bijuterii pentru călătorii, mai ales in cazul bijuteriilor cu perle naturale.


· Înainte de plecare, fă o listă cu toate bijuteriile pe care le vei lua cu tine, astfel vei putea fi sigură la întoarcere că nu ai rătăcit nici o piesă din colecția ta. Pe durata cazării, depozitează bijuteriile în seiful camerei, mai ales pe cele prețioase.


· Bijuteriile cu pietre prețioase sau cele din metale prețioase ar trebui asigurate înaintea călătoriei, la fel ca și alte obiecte de valoare, precum electronicele.

În vacanță


· Bijuteriile din argint vor fi afectate de clor și alte substanțe dezinfectante, astfel că nu este recomandat să le porți în piscină sau jacuzzi.


· Loțiunea de plajă poate afecta strălucirea pietrelor, chiar și a pietrelor prețioase, prin apariția mătuirii și scăderii reflectivității acestora. Îndepărtează bijuteriile cu pietre înainte de aplicarea loțiunii sau uleiului de plajă și clătește-le cu apă din abundență la întoarcerea în camera de hotel.


· Apa sărată erodează adezivul ce fixează pietrele sau perlele, în timp ce nisipul din apă poate produce micro-zgârieturi ce îți vor deteriora bijuteriile. Când intri în mare sau practici sporturi acvatice, este recomandat să îți lași bijuteriile într-un loc sigur, uscat și fără a fi expuse direct la soare.


· Perlele sunt extrem de sensibile la acțiunea factorilor externi. Se zgârie foarte ușor la contactul cu nisipul și scoicile, apa de mare poate slăbi fixarea acestora, iar perlele negre își pierd culoarea intensă atunci cand sunt expuse la soare timp îndelungat. Pentru a-ți proteja bijuteriile prețioase cu perle, poartă-le seara la cină sau la o plimbare pe faleză.

5 afișare0 comentariu