Politica de retur

Termeni si conditii generale

 

Potrivit actelor normative in vigoare:

 1. In cazul exercitarii dreptului de retragere din contractul la distanta, Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

 2. Consumatorul (Utilizatorul) nu isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta in cazul produselor care prin natura lor se pot deteriora rapid si deteriorarea este prezenta. Acesta este si cazul produselor furnizate de catre Saint Red Panda SRL, cum ar fi bratari, inele etc., care se pot deteriora rapid avand in vedere ca prin natura lor sunt destinate manipularii curente.

 3. Consumatorul (Utilizatorul) nu isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta in cazul prestarii unor servicii de a caror executie a fost incunostiintat prin efectul legii sau in alt mod si a caror executie a inceput, cum ar fi serviciile absolut necesare: de transport, de constatare, de mici revizii, de mici remedieri etc.

 4. In cazul produselor ce au componente confectionate din material textil, piele, piele sintetica, cauciuc, silicon si/sau plastic, pentru a inlatura contactul direct al agentilor alergeni cu pielea sau producerea de infectii si micoze, dreptul de retragere nu va fi acordat de Vanzator in situatia in care Saint Red Panda SRL constata orice urma de purtare sau de uzura a acestora.

Saint Red Panda SRL va acorda Consumatorului un drept de retragere conditionat de indeplinirea termenilor si conditiilor prezente, care pot asigura reintroducerea in circuitul comercial a produselor returnate de catre Consumator, in aceeasi stare buna in care acestea au fost receptionate de catre acesta.

Termeni si conditii speciale

Declaratia Consumatorului cu privire la retragerea Consumatorului din contractul la distanta poate fi trimisa catre Saint Red Panda SRL fara invocarea vreunui motiv, insa cu respectarea termenilor si conditiilor prezente, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Consumatorul sau un tert indicat de catre acesta a receptionat produsul.

Consumatorul isi asuma pe risc propriu expedierea produselor pentru care nu sunt indeplinite urmatoarele "conditii tehnice obligatorii":

 1. Produsele trebuie sa nu prezinte urme de purtare sau de uzura, si sa fie nedeteriorate din cauza actiunilor nepermise de manipulare mentionate in cadrul certificatului de garantie , altele decat cele necesare stabilirii de catre Consumator a naturii, caracteristicilor si functionalitatii produselor.

 2. Produsele trebuie sa prezinte caracteristicile obligatorii existente in momentul receptiei produselor de catre Consumator.

 3. Produsele trebuie sa fie insotite de urmatoarele elemente obligatorii: factura de cumparare, certificatul de garantie si orice documente/accesorii/cadouri cu care a fost livrat.

Consumatorul va expedia produsul catre Saint Red Panda SRL prin intermediul serviciilor de curierat/postale avand obligatia de a inscrie pe documentul de transport al produsului urmatoarele informatii obligatorii:

 1. Expeditor: Nume si Prenume Utilizator;

 2. Destinatar: Saint Red Panda SRL  Punct de lucru: Adresa: Str. Lavandei Nr.1, Vila N17C, Ap.2, Stefanestii de Jos, Ilfov;

 3. Numarul si data facturii de cumparare a produsului.

Atentie! Adresa mai sus mentionata este punct exclusiv pentru receptionarea coletelor expediate prin curier. Nu se predau colete in mod direct!

Dupa expedierea produsului cu informatiile obligatorii inscrise pe documentul de transport si cu indeplinirea conditiilor tehnice obligatorii,Consumatorul va trimite catre Saint Red Panda SRL, prin email, decizia sa de retragere din contractul la distanta accesand modelul de declaratie. 

Saint Red Panda SRL va comunica fara intarziere Consumatorului confirmarea sa de primire a produsului returnat, pe un suport durabil, de regula prin intermediul adresei de email.

In cazul in care Saint Red Panda SRL constata ca au fost respectati termenii si conditiile prezente, atunci Saint Red Panda SRL va restitui Consumatorului contravaloarea integrala a produsului returnat, precum si contravaloarea costului de transport (exclusiv) suportat de catre Consumator pentru expedierea produsului. Pentru a putea restitui Consumatorului contravaloarea costului de transport, acesta trebuie sa pastreze si sa trimita prin email catre Saint Red Panda SRL, in termen maxim de 48h de la data primirii constatarii, o copie a chitantei aferenta costului de expediere a produsului. 
Contravaloarea de returnat Consumatorului va fi transferata direct in contul bancar comunicat de catre Consumator.

In cazul in care Saint Red Panda SRL constata ca nu au fost respectati in integralitate termenii si conditiile prezente, si ca exista urme de deteriorare, de purtare sau de uzura a produselor, atunci Saint Red Panda SRL va instiinta Consumatorul despre acest fapt, solicitandu-i sa se conformeze termenilor si conditiilor prezente in interval de 24h de la data primirii instiintarii, situatie in care termenul pentru respectarea obligatiilor legale ale Saint Red Panda SRL se va decala corespunzator.In cazul in care Consumatorul nu se conformeaza termenilor si conditiilor prezente in intervalul de 24 de ore de la data primirii instiintarii, Saint Red Panda SRL va returna produsul Consumatorului cu plata ramburs a costului de transport.

Consumatorul se obliga sa achite catre Saint Red Panda SRL costurile solicitate de acesta pentru serviciile prestale, necesare pentru stabilirea acordarii sau nu a dreptului de retragere ca urmare a procesarii Declaratiei de retragere. 

 

*) Termenii si conditiile generale si speciale prevazute in prezenta sectiune sunt in concordanta cu cerintele legale aplicabile contractelor incheiate la distanta.

**) Consumatorul isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta incheiat cu Saint Red Panda SRL numai cu respectarea termenilor si conditiilor prezente. 

NOTE:

 1. Doar persoanele fizice au dreptul de retragere din contractul la distanta.

 2. In cazul returnarilor repetate, acestea pot fi interpretate ca Utilizari abuzive sau ca Incalcari conform termenilor si conditiilor website-ului. In astfel de situatii, Saint Red Panda SRL poate bloca accesul la website al Utilizatorilor vizati, sau poate refuza onorarea comenzilor acestora.